onsdag 16 juni 2010

Vegetariska pestobiffar.


Cirka 12 biffar. ( De var så goda att 10 av dem blev uppätna direkt! :P)

2 ägg
1 dl skorpmjöl
4 tsk Pesto (den vanliga sorten med basilika)
1 mellanstor gul lök ( grovt riven)
1 mellanstor morot (finriven)
4 bitar soltorkad tomat (finhackad)
6 mellanstora champinjoner (finhackat)
1 mellanstor portabellosvamp (finhackat)
Cirka: 2 "nypor" salt och en nypa peppar.

Blanda äggen, skorpmjölet och Peston i en skål. Blanda även i saltet och pepparn.
Låt stå medan du river och hackar grönsakerna.
Smält lite smör i en medelvarm stekpanna.
Blanda ihop allt och "klicka" små högar i stekpannan.
Stek cirka 2-4 minuter på vardera sida, och de fått lite färg.

Jag rekommenderar potatisallad till så här i sommartider.

Smaklig spis.

1 kommentar: